xoves, 27 de febreiro de 2014

DAY OF WALES

 DAY OF WALES

Welsh anthem (Land of my fathers)

CHILDREN'S ACTIVITIES

WELSH CAKES


Se queredes probar as auténticas delicias galesas, probade os Welsh cakes. Aquí tedes a receita en galego::
Ingredientes:
225 gramos de fariña de trigo, 100 gramos de manteiga, 75 gramos de sucre, 50 gr de pasas de corinto, 1/2 culleriña de levadura en po, unha pizca de especias , un ovo, unha pizca de sal e un pouco de leite para pintar as bolechas.
Proceso:
Mezclar os ingredientes (fariña, levadura en pó e as especias) nun recipiente. Botar a manteiga en taquiños pequenos e mesturar coa fariña. Engadir as pasae e o sucre, botar o ovo. Usar un pouquiño de leite se a mistura queda algo seca. Amasar ben e pasar a masa a unha suerficie limpa e ben enfariñada e estirar cun rodelo ata ter unha lámina de medio centímetro de grosor aproximadamente e cortar cun  cortador para bolechas. Colocar as bolechas nunha fonte de forno engraxada e fornear a temperatura media ata que estean douradas. Despois decorar con sucre en po. Servir con manteiga.
Suxestións.
Podes probar con outras froitas deshidratadas tropicais. Tamén a tona de laranxa e limón relada queda ben. Unha culleriña de flores de lavanda dalle un toque diferente e moi especial.
Tamén se pode aromatizar a manteiga cunha pizca de zume de laranxa, sucre en pó.

Ningún comentario:

Publicar un comentario